5 Ağustos 2011 Cuma

Hush Hush Serisi

Ocak ayında Hush Hush serisinin ilk kitabı Fısıltı çıktı. Haziran'da Çığlık çıktı Vee 3. kitap Sessizlik Kasım ayında çıkıcağı tahmin ediliyor. Becca Fitzpatrick'in kaleme aldığı serinin offical sitesi:  http://beccafitzpatrick.com/ detaylı bilgi verelim dedik. Şimdi ana konuya gelelim yani kitabın özetine:


Cennetten kovulmuş bir meleğin-Şeytanın- Bedenini ele geçirmek için öldürmesi gereken Nora'ya aşık olmasıyla başlıyor. Biyoloji dersinde -Bu arada şeytanın takma adı Patch- Patch Nora ile oturmak için koçun düşüncelerini değiştiriyor -özel bir yetenek- . Çünkü bu Patch cennetten kovulmuş bir melek. İnsanların beynini kontrol edip düşüncelerini değiştirebiliyor. Bu Patch melek ve insan melezi Jules adında birine yüzyıllar önce bir yemin ettiriyor. Bu yemine göre Patch, İbrani Takvimine göre her yıl her Heşvan ayında iki haftalığına Jules’in bedenine sığınıyor. Ölümsüz bunlar tabiki ve bu yüzyıllar boyu böyle devam ediyor. Jules’te tabi ki buna çok içerliyor. E tabi Patch’ten intikam alacak. Nasıl alacak ki oğlanın anası babası yok sürekli bilardo salonlarında yaşayan birisi. Ama sevdiği bir kız var işte. Nora Grey…

Bu Jules denen insan melek kırması az buz entrika çevirmiyor. Yanında bir de yine bir melek var ve bu melek bir bayan. Patch’in eski sevgilisi-Dabria kadının ismi-. Cennetteki sevgilisi. Patch cennetten kovulunca bu sevgili de onun peşinden dünyaya geliyor. Patch’i hala sevdiği için geri gelmesini filan istiyor ama Nora dünyadayken Patch neden gitsin öbür tarafa… Nora’yı öldürecek Patch’i alıp gidecek cennete. Noranın çiftlik evine geliyor. Ve kovalamaca başlıyor. Annesinin yatak odasına koşup şöminenin içine giriyor. Dabriada evi yakıyor. Ve Patch bu meleğin icabına bakıyor. Kanatlarını filan kırıyor.

Jules’in de Nora icabına bakıyor. Okulun  Julesi yaralıyor. Sonunda En yakın arkadaşı Vee'yi buluyor. Polisi çağırmasını söylüyor. O sırada Jules koridorun karşısından geliyor. Ve kovalama başlıyor. Spor salonunda Nora'yı kıstırıyor. Patch'de yaralı halde arkada. Jules Nora'ya silahı çekiyor. O sırada Patch Nora'nın beynine giriyor ve Jules'i yumrukluyor. Tabi belli bir süre çok kalamaz. Sonra Nora kaçmaya başlıyor. Merdivenden trabzanlara çıkıyor. Yapacağı birşey yok Jules'te arkadan geliyor. Karşılıklı oturuyorlar :D Noranın aklına birşey gelmiyor -öleceğini anladı- Kendini atıyor aşağı. Korkmayın ölmedi :D Fakatt birisi öLdüü :) Nora ve Jules aynı kanı taşıdığı için Nora ölseydi Jules'te ölücekti. Bunu bildiği için Juleste kendini attı. Ve Öldü.


2. Kitabın özetini hemen yayınlamaya çalışıcam. :)

8 yorum:

  1. Kıtap tek kelımeyle harıkaydı. Bayıldım ve neredeyse 2 günde bıtırdım. Ikıncı kıtabıda aynı sekılde. Kasıım ayını heycanla beklıyoruum. Bu arada ellerıne saglık :)

    YanıtlaSil
  2. Bende çok heyecanla bekliyorum. Yabancı ülkede şimdi çıktı. Çevirisi var :/
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. 3. kitap ne zaman cikcak cok merak ediyorummmmm...

    YanıtlaSil
  4. Çevirisi yapılmıştır. Yakında çıkar

    YanıtlaSil
  5. kiabı okudum cok güzeldi.. 6 saatte bitirdim. sonrada kafama bi soru takıldı eğer nora bir nefilim ise babasıda bir nefilimdir demektir. e ozaman babası hani bir kavgadamı ne öyle bişide öldü bence 4. kıtab babası hakkında olsun babasının bir kovulmuş melek tarafından öldürüldükten sonra o meleğin insana dönüştüğü bir kitap, cok güzel olur bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babası nefil değildi. Zaten babasıda denemez çünkü o adınıda unuttum zengin bir adam vardı onun kızı. Yani şu onu kıskanan kızın kardeşi oluyor. 3. kitabı okudun mu bilmiyorum ama senaryo pek hoşuma gitmedi. Oyüzden sitede yayınlamadım. Seriyede devam etmedim.

      Sil
  6. yani marcie ile kardeşler mi vayyyy behhh :D annesi ne yere beken yürek yakanmış
    paylaşım için teşşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorumunu emanet etti ve gitti