5 Eylül 2011 Pazartesi

Hayatın Gülümseyen Yüzü

'Hayatın günleri ikidir.Biri senin lehineyse, diğeri aleyhinedir.Lehine olan günlerde şımarma, aleyhine olan günlerde umutsuzluğa kapılma. Her iki durumdada Allah'ı unutma.' Hz. Ali

          Hayatın problemlerini , kaygı ve kasvetini umursamamak, işler gayet düzgün seyrediyormuş gibi neşesini koruyabilmek gerçekten takdir edilecek bir durumdur. 'Biz mesut olduğumuz için gülümsemiyoruz, gülümsediğimiz için mesutuz.' Büyük acılarda, ardı arkası kesilmeyen kaygılarda insanı Allah'tan gayri kimse teselli edemez. Gönül derdine kulaktan akıtılan ilacın faydası olduğu hiç görülmüşmüdür? İnsan 'Ya Rabbi' deyip ellerini semaya açtığında, en azından yalnız olmadığını anlayacaktır. Duasının kabul olması ihtimalide kaygılarını hafifletecektir. Allah(c.c) kulunun durumuyla ilgilenmeyen merhametsiz bir kudret değil, anneden daha derin şefkatle kulunu gözetip kollayan bir rahman-u rahimdir.
           Unutmayalımki 'Şeytan tatilde yapmıyor, emekliye de ayrılmıyor.' ısrarlı ve yılgınlık nedir bilmeyen bir düşmanla karşı karşıyayız demektir. Şu halde dünyanın sonuna kadar Ebubekirlerde Ebucehillerde var olup duracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunu emanet etti ve gitti